A A
RSS

Aqua gym

Mar, Oct 28, 2008

Relaxare

Bălăceală cu folos

Silueta armonioasă, talia de viespe, celulita zero, buna dispoziție și un organism plin de energie nu mai sunt vise îndepărtate. Un abonament Aquagym la piscină rezolvă cele mai stresante probleme ale femeilor. Cu condiția să fie folosit! Aquagym s-a dovedit a fi cel mai eficient sport în arderea caloriilor. Practicarea lui cu regularitate aduce beneficii la care nici nu te gândești.

Principalul avantaj îl constituie apa. Exercițiile în apă sunt mult mai eficiente decât cele executate în sală (30 minute de aquagym echivalează cu 90 minute la sală), rezultatele dorite se obțin în mai puțin timp iar tu nu simți că depui vreun efort, deși mușchii lucrează intens. La urma urmei nu asta ne dorim? Să nu obosim dar să avem un corp ca în reviste.

Beneficiile aquagym sunt impresionante:

 • sunt antrenate toate grupele de mușchi
 • abdomenul este permanent încordat, deci pătrățelele nu vor întârzia să apară
 • este stimulată circulația
 • corpul este susținut de către apă, motiv pentru care este foarte simplu să executăm exercițiile
 • forța corpului crește semnificativ datorită presiunii apei
 • apa protejează articulațiile și coloana vertebrală, minimizează riscurile de accidentare și atenuează șocurile, deci avem de-a face cu un sport foarte sigur
 • grăsimea de pe corp este eliminată și organismul este tonifiat uniform
 • este un sport indicat tuturor, inclusiv gravidelor, bătrânilor, persoanelor supraponderale
 • este o metodă ideală pentru recuperarea persoanelor accidentate
 • efecte precum eliminarea celulitei, a stresului și a kg în plus nu vor întârzia să apară
 • este sportul care elimină cele mai multe calorii în cel mai scurt timp.

Condițiile pentru practicarea aquagym nu sunt dintre cele mai complexe. Ai nevoie doar de o piscină cu apă suficient de adâncă dar care să nu depășească nivelul gâtului, la o temperatură potrivită, un costum de baie și un instructor. Nici măcar nu trebuie să știi să înoți. Mediul de “lucru” este, așadar, foarte plăcut și stimulant: exerciții de aerobic, fitness, hidromasaj, muzică, dans, înot. Iată combinația ideală pentru modelarea siluetei, întărirea musculaturii, eliminarea celulitei. Și dacă tot veni vorba de celulită, s-a constatat că exercițiile de aquagym conduc detașat în topul tratamentelor de eliminare a indezirabilei coji de portocală.

Partea mai puțin plăcută în practicarea acestui sport este că centrele dotate corespunzător nu sunt multe iar prețul este și el pe măsură. Dar dacă ești motivată, dacă te gândești la frumusețe și la un tonus excelent, banii nu mai contează.

Chiar dacă afară sunt -200 sau +350 tu nu trebuie să transpiri la sală, ci doar să te relaxezi în apă. Îmbini utilul cu plăcutul, mișcarea cu apa și în câteva luni toată lumea te va invidia pentru forma corpului.

Rezultatele obținute la piscină trebuie menținute cu ajutorul ședințelor săptămânale, dietei echilibrate și stilului de viață sănătos. Să nu uităm că mișcarea este sfântă când vine vorba de sănătate și de un corp de invidiat.

Tu ce sport alegi pentru păstrarea siluetei? Cât timp îți dedici pentru mișcare?

VN:F [1.0.8_357]

Leave a Reply