A A
RSS

Sarea de baie

Mar, Oct 14, 2008

Relaxare

Răsfăț cu sare de baie

Răsfățul în propria locuință are modalități de “exprimare” destul de limitate. Nu îți poți transforma casa într-un centru SPA și nu îți poți acorda zilnic zeci de minute de relaxare. Dar poți evada, măcar o dată pe săptămână, într-o lume lipsită de stres, oboseală, agitație sau zgomot. Da, exact, în propria baie. Unde altundeva?

Soluția este mult mai simplă și mai binefăcătoare decât ai crede. O baie relaxantă, liniște, lumânări, uleiuri aromate și …nelipsita sare de baie.

Sarea de baie rămâne o anonimă pentru mulți, necunoscându-i-se calitățile și valoarea. Proprietățile ei sunt folosite în scopuri terapeutice, pentru calmarea durerilor și la vindecarea unor boli (cardiovasculare, ginecologice, abdominale, dermatologice, osteoarticulatorii).Însă trebuie făcută diferența între sarea de baie spumantă, parfumată, colorată, cu diferite arome și sarea de baie medicală, folosită doar în anumite condiții și un anumit interval de timp.

Sarea de Bazna este, probabil, cel mai cunoscut produs din categoria sărurilor utilizate în tratarea diferitelor boli. Obținută direct din apele minerale de Bazna, sarea este indicată persoanelor care suferă de poliartrită, artroze, discopatii, mialgii, nevralgii, entorse, luxații, inflamații ale uterului, tulburări menstruale, etc. Se utilizează sub formă de comprese, băi parțiale sau generale.

Cantitatea de sare necesară unui litru de apă, temperatura ideală a apei sau timpul de tratament sunt menționate pe cutie. Foarte important: orice sare de baie comercializată trebuie să fie testată și avizată de Ministerul Sănătății.

Sarea parfumată, pe de altă parte, are un efect relaxant și purificator. Spre exemplu, levănțica eliberează căile respiratorii și înlătură oboseala, menta calmează durerile de cap, salvia și nucșoara sunt afrodisiace, rozmarinul revigorează corpul, trandafirul este calmant și antidepresiv, lămâia ajută la concentrare, coniferele calmează sistemul nervos, mierea și laptele oferă un aspect divin pielii. Dacă plantele medicinale sunt o binecuvântare a naturii, de ce să nu le folosim și când facem baie?

Pentru ca relaxarea să fie totală iar efectele unei asemenea băi garantate, planifică-ți cel puțin o jumătate de oră. Detașează-te de tot, creează o atmosferă romantică în baie și așteaptă ca ingredientele din apă să-ți purifice organismul, să te scape de tensiune, să-ți calmeze nervii și să-ți înfrumusețeze pielea.

Sarea de baie este elementul obligatoriu pentru o ședință de îmbăiere perfectă. Beneficiile sunt pe măsură: piele catifelată, stres zero, sănătate. Cine nu ar aprecia o asemenea modalitate de relaxare?

Tu ce ingrediente folosești când vine vorba de baia perfectă? De câte ori pe săptămână îți permiți o asemenea desfătare?

VN:F [1.0.8_357]

1 Comments For This Post

  1. Eugen Says:

    Imi place blogul acesta. O unda de umor n-ar strica.

    VA:F [1.0.8_357]
    Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Leave a Reply