A A
RSS

Starea unghiilor

Lun, Oct 20, 2008

Frumusete, Ingrijire corporala

Sănătatea unghiilor

Prima impresie contează aproape întotdeauna. Și nu numai când e vorba de haine, ci și de aspectul fizic. Tenul sănătos și strălucitor, mâinile îngrijite sau unghiile frumoase impresionează și spun foarte multe despre persoana respectivă. Pentru majoritatea femeilor unghiile sunt chiar un reper estetic.

Pentru că mâinile sunt expuse permanent, este destul de dificil să menținem zilnic o manichiură impecabilă. Activitățile casnice, calitatea slabă a produselor de îngrijire, alimentația greșită sau oboseala ne transformă unghiile în mesageri ai neglijenței și ai bolii.

Avantajul nostru este că la primele indicii ale deteriorării unghiilor putem lua măsuri. La urma urmei, nu avem de-a face cu boli grave, iar câteva trucuri aplicate periodic mențin manichiura într-o stare excelentă.

 • Îngrijirea unghiilor trebuie făcută săptămânal
 • Instrumentele folosite la mâini nu trebuie întrebuințate și la picioare
 • Instrumentele nu trebuie împrumutate deoarece există riscul transmiterii de bacterii
 • La saloanele de cosmetică intrumentele trebuie sterilizate
 • Cuticulele nu trebuie tăiate ci doar împinse spre baza unghiei cu ajutorul unui bețigaș din lemn, după ce anterior au fost înmuiate într-o cremă hidratantă
 • Este indicat ca unghia bolnavă să fie îngrijită ultima, pentru a nu le infecta pe celelalte
 • Evită pantofii prea strâmți pentru că favorizează înmulțirea ciupercilor
 • Fă o pauză de câteva luni pe an fără ojă sau unghii false
 • Hrănește-te corespunzător: ceapă, broccoli, morcovi, lactate, fructe, ficat, carne, multe lichide, oleaginoase, ouă, calciu, fier, zinc, vitamina A, B, C, D, proteine, acid folic, etc.
 • Aplică tratamente naturiste asupra unghiilor: zeamă de lămâie, lapte, ulei de măsline
 • Evită săpunurile dure, detergenții, produsele chimice
 • Unghiile lungi ascund o mulțime de bacterii și microbi, așa că evită-le pe cât posibil
 • E bine să te ocupi de manichiură/pedichiură după o baie fierbinte sau după o ședință de masaj și hidratare.

Unghiile noastre reflectă nivelul de sănătate. Fiecare pată sau despicătură transmite o anumită boală de care suferim. Orice problemă în funcționarea organismului se regăsește în culoarea sau starea unghiilor.

Astfel, unghia concavă semnalează boli ale inimii sau ale ficatului, unghia convexă transmite lipsa fierului, anemia sau probleme la glanda tiroidă, striațiile au drept cauze hepatita, probleme digestive sau consumul excesiv de medicamente, petele albe nu apar din cauza lipsei calciului, cum s-ar crede, ci mai degrabă datorită unor loviri.

Primul lucru pe care cei mai mulți bărbați îl observă la o femeie îl reprezintă unghiile. O manichiură frumoasă transmite faptul că ai grijă de aspectul tău. Poți lăsa o impresie impecabilă doar acordând puțin timp săptămânal mâinilor tale.

Nu fi atât de preocupată de culoarea sau lungimea unghiilor. Atenția trebuie să se îndrepte spre îngrijirea lor. Scurte sau lungi, acoperite sau nu cu lac, colorate sau naturale, acestea impresionează dacă au un aspect sănătos, curat, îngrijit.

Tu ce tratamente aplici unghiilor? Cât de importante sunt pentru tine aspectul mâinilor și frumusețea unghiilor?

VN:F [1.0.8_357]

Leave a Reply